Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Művészeti programokkal ünnepli a Váci iskola a névadó költő születésének 100. évfordulóját

2024.04.16. 16:09

Április 16-án versmondó versennyel és képzőművészeti kiállítással emlékeztek meg a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a névadó költő születésének 100. évfordulójára.

Több mint 40 éves hagyomány az iskolában a névadó költőre emlékező program, aki idén lenne 100 éves. Országos képzőművészeti kiállítás nyílik ezúttal a Váciban, mondta el, a beküldött művek díjazásának eredményhirdetése után versmondó versenyre kerül sor.

Az eseményen köszöntőt mondott Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester, aki saját fizetéséből 150 ezer forinttal járult hozzá a jubileumi programhoz.

A köszöntők után az aulában, Váci Mihály domborművénél az emlékezés virágait helyezték el az osztályok képviselői, majd Bodorkós András festő, az iskola tanára beszélt az országos képzőművészeti versenyről, mely méltó emléket állít Váci Mihálynak. Idén az általános iskolák felső évfolyamainak írták ki a pályázatot, a feladat a költő verseinek vizualizálása volt: „A csend zöld béka”-sor idén is sokakat megihletett. A zsűri 10 intézmény közel 100 alkotásából válogatott az iskola aulájában most megnyílt tárlathoz.

Az eredmények ismertetése után kezdődött a Váci Mihály Versmondó Verseny, a zsűri elnöke hagyományosan Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese volt.

Fotó: Lutor Katalin

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Kabinet

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2024.04.19. 12:07