Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Megemlékezés Szarka Zoltán halálának 8. évfordulóján

2024.04.18. 15:12

Április 18-án délután ünnepséget tartottak a Haladás Sportkomplexum mellett, Szarka Zoltán emléktáblája előtt. A megemlékezésen az Illés Akadémia növendékei idézték fel a Haladás legendájának pályafutását, majd Gál László, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke emlékezett az olimpiai bajnok sportemberi nagyságára és szellemi örökségére is.

Szarka Zoltán pályafutása során 244 mérkőzésen védte a Haladás kapuját, tagja volt a mexikóvárosi ötkarikás játékokon aranyérmet nyert válogatottnak, aktív pályafutását követően edzőként 2015-ig pallérozta a tehetséges fiatalok tudását. A Haladás VSE olimpiai bajnok labdarúgója 2016-ban hunyt el, 73 éves korában.

A megemlékező ünnepségen egykori pályatársak, jelenlegi klubvezetők is részt vettek. A rendezvény végén az emléktáblát megkoszorúzta dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester, Halmosi Zoltán, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, valamint a Haladás és az Illés Akadémia egyesületeinek vezetői. Az emlékezés lángját a Szarka-család nevében ifj. Szarka Zoltán gyújtotta meg.

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Kabinet

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2024.04.19. 11:57