Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése

2023.06.21. 16:49

Sajtóközlemény

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése

Befejeződött a TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003 számú a „Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése” című Európai Uniós finanszírozású projekt Szombathelyen. Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének jelenlétében sajtó nyilvános bemutatót tartottak a Víztorony felújított épületében az üzemeltető AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársai.

A Víztorony 1926-ban készült vasbeton tartószerkezettel és vasbeton víztározó medencével. A létesítmény 1978-ig szolgálta a szombathelyiek vízellátását, majd használaton kívül került. A beruházás során az állagmegőrzésen túlmenően a létesítmény teljes felújítása megtörtént.

A Víztorony földszintjén egy kávézót alakítottak ki, amelyhez a külső téren egy terasz is csatlakozik. Az épület megközelítéséhez új lépcső épült, kiegészítve az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. A földszinti galérián egy digitális szemléltető eszközökkel felszerelt interaktív különterem is létesült, amely különböző rendezvények helyszínéül szolgálhat. Az I. emeletet üvegfallal vették körül, így ez kilátóként és kiállítótérként egyaránt használható. A kiállító- és bemutatóhely tematikája a víz köré épül, tablettel történő navigálás, interaktív audio-vizuális tartalmak segítik a látogatót a tájékozódásban.

A Víztorony további szintjei is részlegesen megújultak, a különböző emeleteket a csigalépcsőt használva tudják a látogatók megközelíteni.

A KRESZ parkban található jelenlegi kölcsönző épülete funkcionálisan nem, ám külsejében megváltozott, megújult. A Víztorony nyitásával egyidőben vehetik ismét birtokba a gyerekek a KRESZ park játékait, eszközeit. A parkban új játszótéri eszközöket is elhelyeztek.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 500.000.000,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2017.10.01. - 2021.06.30.

Kapcsolódó letölthető tartalom (6)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.21. 17:02