Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Új bölcsőde építése Szombathelyen

2023.06.21. 14:14

Projekt azonosítószám: TOP-6.2.1-19-SH1-2019-00001

A projekt célja és rövid összefoglalása: Az „Új bölcsőde építése Szombathelyen” c. projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásaként. A projekt keretében Szombathelyen a Horváth Boldizsár körút és az Esterházy Antal utca sarkán lévő üres telken épült meg egy új, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel együtt. A gépjárművel történő könnyebb megközelítés érdekében 14 férőhelyes szülői parkoló létesült a főbejárat közelében. A több mint 600 négyzetméteres új épületben négy csoportszoba kezdte meg működését, továbbá baba-mama szoba, fejlesztőszoba és sószoba is helyet kapott. A játszóudvaron térköves sétányok és zöldfelületek váltják egymást. A bölcsődei korosztály számára megfelelő játszóeszközök nevelési egységenként tematikus csoportra bontva kerültek telepítésre az 1000 négyzetméteres udvaron.

A projekt keretében megvalósult infrastrukturális beruházás célja, hogy szolgáltató és családbarát intézményként a gyermekellátás területén egy magasabb színvonalú ellátást biztosítson. A bölcsőde tervezésénél fontos szempont volt a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése.

A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A bölcsődei nevelés középpontjában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A projekt a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitást támogatja, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítésével.

A Városligeti Bölcsőde 2023. április 17-én nyitotta meg kapuit a kisgyermekes családok előtt.

 

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 660 515 877,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Önerő: 8.627.384,-Ft
Megvalósítási időszak: 2020.06.09 - 2023.05.31.

Kapcsolódó letölthető tartalom (4)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.21. 15:06