Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Játszóterek fejlesztése

2023.06.26. 09:28

Projekt azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00783

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és konzorciumi partnere a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. pályázati forrásból 3 db játszótér felújítását valósította meg:

Szombathely, Nagy László u. 2-6.- Kodály Zoltán u. 6-16. lakótömbök által határolt játszótér,
Szombathely, Bem József u. 2. északi oldalán lévő játszótér,
Szombathely, Barátság u. 1-7. keleti oldalán lévő játszótér.

A beruházás keretében a három játszótér fejlesztése megvalósult, új köztéri bútorok és új játszóeszközök elhelyezésével, valamint a burkolatok és a növényzet megújításával.

A Bem József utca 2. szám mögötti játszótér keleti részén Centenáriumi emlékhely is kialakításra került a projekt keretében.

A projekt keretében fejleszteni kívánt játszótereken a korábbi eszközök egy része maradt csak meg, a legtöbb játszótéri eszköz cseréjét indokolta az eszközök korrodálódási és szerkezeti hibái. A játszóterek teljes felújítása a környező lakótömbök családjainak nyújt aktív időtöltési lehetőséget, a mai kor műszaki előírásainak megfelelő, változatos mozgásformákat indukáló eszközökkel, a közös játszás, mozgás lehetőségét megteremtve, továbbá a füvesítés, fatelepítés által a zöldfelület is megújult.

A Barátság utcai játszótéren a régi kerítés cseréje megtörtént, az új kerítés pozitívan változtatja a városképet, műszaki paramétereivel illeszkedik a játszótér funkciójához, a fenntartást gazdaságilag optimalizálja. Az újfajta mozgást indukáló eszköz telepítése közösségi célú, egyszerre több gyermek számára biztosít játéklehetőséget.

A rehabilitációs szakmérnök tervezői munkájának köszönhetően megtörtént a játszóterek akadálymentes megközelítésének biztosítása.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a projektmenedzsment, a tájékoztatás és a nyilvánosság biztosításával járó feladatok személyi feltételeit saját forrás keretében biztosította. Az Önkormányzat saját forrásból készítette el a kiviteli terveket, és szintén saját forrás terhére biztosította a tervezéshez és a kivitelezéshez szükséges rehabilitációs szakmérnök, közbeszerzési szakértő és műszaki ellenőr bevonását.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 63 987 142 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.26. 10:31