Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen

2023.06.21. 17:09

Projekt azonosítószám: TOP-6.2.1-15-SH1-2016-00005

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 1987. évben alapította meg a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézményt azzal a céllal, hogy Szombathely városából és az intézményfenntartó társulásban résztvevő településről jelentkező családokat a rendelkezésre álló tagbölcsődékben fogadja.

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázati felhívás keretében támogatást nyert TOP-6.2.1-15-SH1-2016-00005 sz. projekt segítségével a meglévő 538 bölcsődei férőhelyből 220 férőhely újult meg városunkban az uniós támogatásnak köszönhetően.

Bokréta Bölcsőde (Szombathely, Barátság u.22.)
A projektben elsőként a Bokréta Bölcsőde több mint 40 éves épülete újult meg. A korszerűsítés célja az épület energiaszükségleteinek csökkentése volt az energiahatékony és környezetbarát működtetés megvalósítása érdekében az épülethatároló szerkezetek hőszigetelésével. Az intézmény működését könnyítő új főbejárat került kialakításra előtetővel együtt. Az akadálymentesítés nem csak bejáratokat érintette, hanem akadálymentes parkoló és akadálymentes mosdó is kialakításra került. A felújítás része volt az épület körüli, de még telken belül található teljes szennyvízcsatorna cseréje a hozzá tartozó aknákkal együtt. A bölcsőde udvarán 17 db új kültéri játszóeszköz került telepítésre közel 4 millió forint értékben.

Csodaország Bölcsőde (Szombathely, Szűrcsapó u. 43/A.)
A beruházás a bölcsőde teljes homlokzati- és tetőszigetelését érintette, továbbá a homlokzati nyílászárók komplett cseréjét, valamint a csoportszobákhoz kapcsolódó vizes blokkok felújítását. Az intézmény önálló főzőkonyhával rendelkezik, melynek elavult konyhatechnológiai eszközei helyett modern, a mai kor követelményeinek megfelelő eszközpark került beszerzésre. A csoportszobák felszereltségét biztosító szekrények, polcok, játéktárolók beszerzése több mint 2 millió Ft értékben valósult meg.

Kuckó Bölcsőde (Szombathely, Hadnagy u.2.)
A földszint bővítése egy mini bölcsődei csoportszoba és a hozzá tartozó mosdó helyiség elhelyezését tette lehetővé. A földszinten fejlesztőszoba, a bővítmény emeleti részén pedig irodahelyiség létesült. Az épület energiafelhasználásának csökkentése érdekében lábazati és homlokzati szigetelés készült, valamint új gazdasági bejárat került kialakításra a Kiss János utca felől. Mozgáskorlátozottak számára az épület megközelítését telken belül elhelyezett akadálymentes parkoló biztosítja. A bejárati lépcsőnél található korlátlift igénybevételével a bölcsődei szolgáltatások akadálymentesen elérhetőek.

A bölcsődei fejlesztések megvalósításával, helyiségek bővítésével és terek átépítésével megújult környezet biztosítja a színvonalas kisgyermekellátás korszerű működési feltételeit Szombathelyen.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 254 747 135,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2016.11.01 - 2020. 04. 30.

Kapcsolódó letölthető tartalom (2)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.21. 17:17