Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Belvárosi közösségi tér fejlesztése

2023.06.26. 10:33

Projekt azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00782

A projekt közvetlen célja, hogy a 9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/D. alatti épület (Vállalkozói Központ), mely több helyi szervezetnek és közösségi funkciónak ad otthont, energetikailag megújulva és akadálymentesítve jobban szolgálhassa a város közösségét, és az energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulhasson a város klímavédelmi céljaihoz.

A 2022-23. években megvalósított fejlesztési tevékenységek:

Nyílászárók cseréje: Az épület összes nyílászárója cserére került, korszerű 3 rétegű, fokozott hőszigetelésű tokkal ellátott ablakokra. Uw: 1,1 W/m2K.

Homlokzati falak: A homlokzat 15 cm vastag EPS, ill. ásványgyapot dryvit rendszerű hőszigetelést kapott.

Tetőszigetelés: A tetőre a meglévő szigetelés megtartásával további 20 cm vastag ásványgyapot szigetelés került sika PVC szigeteléssel és kiegészítő bádogszerkezetekkel, így a tető kielégíti a szakmailag elvárt szigetelési értékeket.

Akadálymentesítés: Akadálymentes rámpa, valamint a földszinten akadálymentes mellékhelyiség került kialakításra. Az épület előtti parkolóban akadálymentes parkolóhely került felfestésre és táblás kijelölésre.

Épületgépészet: Új kondenzációs kazán beszerelése, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése valósult meg (meglévő radiátorok termosztatikus szeleppel történő felszerelése).

Villamos munkák: Napelem telepítése, valamint világítás korszerűsítés valósult meg (meglévő közösségi helyiségek, oktatótermek világítási rendszerének felújítása).

Az arányosítás során el nem számolható költségeket valamennyi tevékenység vonatkozásában az Önkormányzat saját forrásból fedezte.

A projekt keretében fejlesztett létesítményt Szombathely MJV Önkormányzata legalább a felhívásban foglalt előírások szerinti 5 évig változatlan funkcióval fenntartja.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 136 398 311 Ft.
Támogatás mértéke: 100%
A projekt fizika befejezése: 2023.08.30.

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.08.31. 15:08