Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

A szombathelyi Északi Iparterület fejlesztése

2023.06.23. 07:55

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.1-15-SH1-2016-00001

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY        

Befejeződött a szombathelyi északi iparterület fejlesztése

Sikeres városi fejlesztés zárult.  Befejeződött „A szombathelyi Északi Iparterület fejlesztése” című projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházás 16 hektár teljes közmű- és közúti infrastruktúrájának kiépítését tette lehetővé.

A projekt célja és rövid összefoglalása: 

A projekt megvalósítása során a Szombathely közigazgatási területén fekvő, a város észak-keleti részén elhelyezkedő, Északi Iparterület fejlesztése valósult meg. 

Az Északi Iparterület egy barnamezős, beépítetlen sík terület, amelyet délről a Szombathely - Söpte között haladó országos mellékút, keletről a Bogáca patak, északról a repülőtér déli határán elnyúló földút, nyugatról pedig a repülőtérre vezető út határol.

A projekt keretében megvalósult a 019/5 helyrajzi számú út kiszélesítése 1-1 méterrel, valamint teljes szerkezetcserével és új aszfaltburkolattal való felújítása kb. 620 m hosszban. A kijelölt területen megtörtént a közművek - gáz, elektromos áram, víz- és szennyvíz, azok csatlakozási pontjai -, valamint a csapadékvíz-elvezetés és a közvilágítás kiépítése. Az iparterület iránt logisztikai előnyei és nagysága miatt egyaránt folyamatos a hazai és külföldi vállalatok érdeklődése, azonban ezt a folyamatot hátráltatta a közművek teljes hiánya.

Jelen projekt megvalósítása a fennálló probléma megoldásában, valamint a város gazdasági és társadalmi fejlődésében egyaránt nagy előrelépést jelentett.

Az ipari terület kialakítására irányuló városfejlesztési akció hozzájárul a város gazdaságfejlesztési és munkahely teremtési céljaihoz, eredményeként a befektetők számára összközművel ellátott, közúttal kiépített telektömbök lehatárolása történt meg.

 

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 456 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2017.01.01 - 2020.10.15.

Kapcsolódó letölthető tartalom (5)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.23. 08:01