Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Új Egészségügyi Alapellátó Központ Kialakítása

2023.06.21. 15:53

Projekt azonosítószáma: TOP-6.6.1-16-SH1-2018-00001

A projekt célja és rövid összefoglalása: A projekt keretében egy új alapellátó központ került megépítésre a Markusovszky L. u. 8. sz. alatti ingatlanon, egy helyre koncentrálva a város korábban több pontján üzemelő egészségügyi alapellátás szolgáltatásait a racionális működés érdekében, megteremtve a későbbi továbbfejlesztés lehetőségét is. Az energiatakarékos kialakítással megvalósult központ elhelyezésével egy olyan egészségügyi komplexum jött létre városunkban, melynek célja a definitív és lakosság közeli ellátást biztosító szolgáltatások komplex rendszerének kialakítása, amely az egymásra épülő és egymást kiegészítő szolgáltatások és tevékenységek integrációjával érhető el. A projekt megvalósulásával egy csomópontban összpontosul Szombathely város jelentős területének egészségügyi és fogászati alapellátása, a város fogászati ügyeleti ellátása.

Az új alapellátást nyújtó rendelőközpont megépítése kiemelt fontosságú programmá vált a város és az ellátási területén élők számára az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésében, a népesség egészségének tervszerűbb, szakszerűbb és tudatosabb szakmai-szervezeti ellátása vonatkozásában.

A projektben megvalósult infrastrukturális beruházás célja, hogy a régió egészségügyi ellátásának tekintetében bekövetkezett változásokhoz igazodva egy magasabb színvonalú ellátást biztosítson. Az új központ terveinek elkészítésénél fontos szempont volt a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, oktató-felvilágosító, prevenciós és gyógytorna tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése.

A Markusovszky L. u. 8. sz. alatti épületben négy felnőtt háziorvosi, hat felnőtt és négy gyermek fogorvosi rendelő kapott helyet, valamint a fogászati ügyelet is itt került elhelyezésre. Az épületben multifunkcionális terem is található, melyben prevenciós célú előadások megtartására van lehetőség.

A fejlesztéssel egyidejűleg megépült egy 75 férőhelyes parkoló is, melyek közül 3 akadálymentes kialakítású.

A beruházás az egy orvos/egy rendelő elvét szem előtt tartva valósult meg, az asszisztencia számára kialakított helyiségek pedig lehetőséget biztosítanak a szakdolgozói feladatok teljes körű elvégzéséhez. Az új alapellátó központ 2021. február 01-én kezdte meg működését.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 686 500 000,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2019.03.01 - 2021.08.31.

Kapcsolódó letölthető tartalom (4)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.21. 15:59