Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Szombathely, Sárdi-ér úti terület alapinfrastruktúrájának kiépítése

2023.06.22. 13:35

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.1-15-SH1-2016-00002

 A projekt célja és rövid összefoglalása: A Szombathely várost elkerülő körgyűrű dél-keleti része mellett terül el a Claudius Ipari és Innovációs Park (CIIP) 185 hektáron. A terület 1997 óta ad helyet a város legnagyobb vállalatai részére, s ma már egyre több kis- és középvállalkozás számára is, melyek letelepedését Szombathely térségi központi fekvése és határközelsége mellett a területeken meglévő infrastruktúra inspirálta. Az Ipari Parkban több kimagasló, színvonalas szaktudással párosuló, nagy termelési értéket produkáló cég (pl. Epcos Elektronikai Alkatrész Kft., LUK Savaria Kft.) is található, melyek termelésüknek alapját valamely csúcstechnológia adja. A város versenyképességének megőrzése és a fenntartható fejlődés egyik alapfeltétele, hogy a betelepülni szándékozó vállalkozások számára az Önkormányzat megfelelő nagyságú és megfelelő infrastruktúrával ellátott területet tudjon biztosítani. A Claudius Ipari és Innovációs Park területén a betelepülésre alkalmas, közművesített területek elfogytak, és hasonló, megfelelő feltételekkel rendelkező terület nem áll rendelkezésre.

Ennek a problémának a megoldásához valósította meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. jelen infrastruktúrafejlesztési projektet.

A projekt keretében 12 db, együttesen 14,7 hektár területű közművesített telek teljes infrastruktúrája került kialakításra, mely korszerű, tudományos-technológiai infrastrukturális feltételeket nyújtanak az ipari parkba betelepülni kívánó vállalkozások működéséhez, vállalatközi együttműködésekhez.

A meghatározott területeken kiépített közművek: ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, csapadékvíz elvezetés, közvilágítás, távközlési alépítmény, az iparterület áramellátása, út és burkolatépítés, kerékpárút és járdaépítés. A kivitelezés megvalósítása befejeződött.

Az alapinfrastruktúra kiépítése által megnyílt a lehetőség a területek értékesítésére, a fejlesztett területek helyet biztosítanak a multinacionális vállalatok letelepedéséhez.

Kivitelező neve: GEOMÉ Geodéziai és Mélyépítő Kft

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner: Szova Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt.
Megítélt támogatás: 506 551 654,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2017.01.01 - 2019.06.30.

Kapcsolódó letölthető tartalom (3)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.22. 13:40