Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek gazdaságfejlesztési célú megújítása

2023.06.22. 13:44

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.5-15-SH1-2016-00001

A projekt célja és rövid összefoglalása: Szombathely a lakóterület és ipari elhelyezkedését tekintve úgynevezett kétpólusú város. A lakóterületek és a munkaerőt igénylő és munka lehetőséget biztosító ipari területek térben távol helyezkednek el egymástól, a lakóterületek többnyire a város nyugati, észak-nyugati részén, az ipari parkok, a város legnagyobb munkáltatói pedig keleti, dél-keleti felén található. A projekt keretében azon útvonalszakaszok felújítása történik meg, melyek a város ipari, gazdasági területeinek gyorsabb megközelítését, elérését szolgálják mind a munkavállalók, mind a vállalkozások számára. A fő útvonal rendszerekhez kapcsolódó gyűjtő útszakaszok felújítása által a közlekedés a mobilitást könnyíti, kényelmesebb, gyorsabb, probléma mentesebbé válik.

A projekt keretében Szombathely város belterületén az alábbi utcák újítása történik meg:

  • Dózsa György utca: Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakaszának felújítása
  • Jókai utca: Kálvária utcától a Gagarin utcáig tartó szakaszának a felújítása, kerékpársáv kialakítása
  • Újvilág utca: Rumi úttól az InterSpar áruház parkoló bejáratáig tartó szakaszának felújítása. Aszfaltos burkolaterősítés szerkezetcserével. Csapadékvíz elvezetés felújítása is része a projektnek.
  • Ernuszt Kelemen utca: Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakaszának felújítása. A fejlesztés része a csapadékvíz elvezetés felújítása is.
  • Márton Áron utca: felújítása a 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakaszon, a csapadékvíz elvezetés rekonstrukciójával. Új járda építése a hiányzó szakaszon.
  • Vépi út: Zanati úttól a 86-os körforgalomig tartó szakaszának a felújítása. A csapadékvíz elvezetés felújítása, illetve kerékpárút és kerékpársáv kialakítása is része a projektnek.
  • Sugár út: felújítása a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.

A kivitelezés lezárult a forgalomba helyezési engedélyezési eljárások zajlanak.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 915 000 000,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2016.11.21 - 2020.02.28.

Kapcsolódó letölthető tartalom (3)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.22. 13:49