Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése

2023.06.23. 07:43

Projekt azonosítószám: TOP-6.4.1-15-SH1-2016-00001

A projekt célja és rövid összefoglalása: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.4.1-15 számú, a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” tárgyú felhívás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült.

11 új kerékpáros útvonal jött létre Szombathely közigazgatási területén, közel 10,5 kilométerrel növelve a város kerékpáros útvonalainak hosszát. A projekt keretében megújult a város két nagy forgalmú közlekedési csomópontja, a közlekedés biztonságának növelése érdekében.

A régi Bucsui úti kerékpárút és a Szombathely – Sé településeket összekötő kerékpárút építési munkálatai befejeződtek és a létesítmények a forgalom számára átadásra kerültek.  A Nárai Külső úton a járda és a kerékpárút, valamint a Jáki úton a kerékpárút aszfaltozása is teljes hosszában elkészült. Lezárult a kivitelezés a többi beruházás esetében, így a Jókai utcai kerékpárúton, a Metro körforgalom és a Söptei úti körforgalom közti szakaszon, a Szent Márton utcai, a Szent Imre herceg utcai, a Sugár úti és a Rohonci úti szakaszok esetében is.  A Vépi úton a Sági út és a Vásártér utca között kétirányú kerékpárút és járda épült. A Nárai utca - Brenner körút kereszteződésében létrejött az új körforgalmi csomópont, valamint a Bartók Béla körút és a Rohonci út csomópontjának átalakítása is megtörtént.

A kerékpárutak és a csomópontok forgalomba helyezési eljárásai 2021-es év harmadik negyedévében befejeződtek.  

A kerékpárforgalmi létesítményekhez kapcsolódóan szintén a projekt keretében, 2022. januárjában megvalósult a város területén 10 helyszínen 210 db új kerékpártámasz elhelyezése is.

A projekt részeként kerékpáros szemléletformálási programok valósultak meg a 2022. évben tavasztól őszig a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési kultúra színvonalának emelése érdekében.

A megvalósított fejlesztés elemei a felhívás célkitűzéseihez illeszkedve olyan közlekedésfejlesztési intézkedések, amelyek javítják a fenntartható közlekedés feltételeit, hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az élhető városi környezet kialakulásához.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 1 029 810 735,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2016.11.04. – 2022.09.30.

Kapcsolódó letölthető tartalom (4)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.23. 07:51