Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

"Szombathely fenntartható mobilitási tervének elkészítése"

2023.06.21. 15:08

Projekt azonosítószám: TOP-6.4.1-15-SH1-2019-00002

 Projekt célja és rövid összefoglalása: Az éghajlatváltozás mérséklése, a szén-dioxid kibocsátás csökkentése és az élhető városi környezet kialakulása szempontjából kulcsfontosságú terület a közlekedés fejlesztése. A megyei jogú városok és agglomerációjuk lakossági utazási igényeinek, valamint árufuvarozás iránti szükségleteinek növekvő tendenciája mind szűkebb kapacitásokat eredményez. A megnövekedett forgalmi igények következtében egyre több gépjármű tölt el egyre több időt a város útjain, károsítva a levegő minőségét és fokozva a zajterhelést. A városi életminőség és a gazdasági versenyképesség együttes javítása érdekében a megyei jogú város és agglomerációja tekintetében olyan közlekedési rendszer kialakítása szükséges, amely a fenti célkitűzések teljesítésével egyidejűleg hatékony erőforrás-felhasználással és magas színvonalú mobilitási szolgáltatásokkal bír.

A fenti célok elérése érdekében jelen projekt keretében elkészül Szombathely Megyei Jogú Város fenntartható mobilitási terve (SUMP). A SUMP magában foglalja Szombathely komplex közlekedési koncepciójának megalkotását a teljes funkcionális várostérség egészére vonatkozóan, minden közlekedési ágra és a közlekedés valamennyi szereplőjére kiterjedően.

A Mobilitási terv készítésekor számos szakmai és társadalmi egyeztetés zajlott különböző szakmai és civil-, valamint érdekképviseleti szervezetek bevonásával, emellett a tervezést egy nyílt lakossági mobilitást vizsgáló kérdőíves felmérés is segítette. A Mobilitási terv társadalmi egyeztetése 2022. április hónapban megtörtént, amelyet követően a véglegesített stratégiai dokumentumot Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 243/2022 (VI.27.) Kgy. számú határozatával elfogadott és ezáltal a projektben vállalt tevékenységek megvalósultak.

 

Kedvezményezett: Szombathely MJV Önkormányzata
Megítélt támogatás: 43 949 223,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2019.10.30 - 2022.08.31.

Kapcsolódó letölthető tartalom (8)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.21. 16:56