Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Neumann János Általános Iskola felújítása

2023.06.23. 09:25

Projekt azonosítószám: TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00003

 

 

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY     

Befejeződött a Neumann János Általános Iskola felújítása

Sikeres városi fejlesztés zárult, befejeződött a „Neumann János Általános Iskola felújítása” című projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult az épület külső lapos tető és padlás födém lehűlő felületeinek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtés korszerűsítése radiátor cserék és termosztatikus radiátorszelepek elhelyezésével.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 áprilisában elfogadta a város Klímavédelmi és Energia Stratégiáját. A stratégiai dokumentum célkitűzései közé tartozik az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energiaforrások széleskörű alkalmazása. Külön nevesített cél a „Leghatékonyabb hazai középület-állomány létrehozása”, melynek eléréséhez illeszkednek az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívás keretében megvalósuló felújítások.

A TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00003 számú, a „Neumann János Általános Iskola felújítása” című projekt az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon (Szombathely, 2165 hrsz.) valósult meg.

A fejlesztés célja a Neumann János Általános Iskola energetikai felújítása, fejlesztése volt. Az iskola épületénél 2012-ben történt egy fűtés- és világításkorszerűsítés, de épületenergetikai felújítás nem történt.

A fejlesztés illeszkedik a TOP stratégiai céljához, a széndioxid kibocsátás jelentős csökkentésével hozzájárul Szombathely MJV CO2 kibocsátást csökkentő programjához. A felújítás további eredménye az épületek üzemeltetésénél jelentkezik a jelenleginél alacsonyabb fenntartási költség elérésével. A fejlesztés során megvalósult az épület külső lapos tető és padlás födém lehűlő felületeinek a hőszigetelése, a nyílászárok cseréje, a fűtés korszerűsítés folytatása, radiátor cserék és termosztatikus radiátorszelepek elhelyezésével.

Megújuló energiaforrások alkalmazása érdekében és a hőszivattyú villamos fogyasztásának biztosítására napelemes rendszer került elhelyezésre.

A kivitelezési munkák időtartama: 2017. november - 2019. január.

Kapcsolódó letölthető tartalom (6)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.23. 09:31