Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

A Zarkaházi Szily-kastély fejlesztése a gyöngyöshermán-szentkirályi közösség számára

2023.06.26. 10:32

Projekt azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00792

A Zarkaházi Szily-kastély fejlesztése a gyöngyöshermán-szentkirályi közösség számára

A projekt fő célja, hogy a Zarkaházi Szily-kastély, az épület falainak vizesedésének megszüntetését követően egészséges, vonzó, inspiráló helyszínként jobban szolgálhassa a déli városrészek közösségeit.

A projektben megvalósult a 313,87 m² alapterületű épületben a csapadékvíz elvezetése. A szakértői javaslat szerint a 4 lefolyó vize, valamint az északi oldali süllyesztett és burkolt közösségi tér csapadékvizeinek zárt rendszerben történő összegyűjtését, az épület és a sportpálya között kialakított, 10 m³-es szikkasztó kút fogja biztosítani.

A kivitelezés részeként megtörtént a falalak vizesedésének megszűntetése. A vizesedést a falazatba történő injektálási technológia alkalmazásával sikerült megoldani.

Az épület körül megvalósult a kulturált és funkcionálisan hasznos térburkolat kialakítása.

A szükséges beavatkozások megállapítására önerőből elvégzett előzetes szakértői (hidrogeológiai, faldiagnosztikai) vizsgálatok alapján került sor.

A kivitelezéshez kapcsolódó egyéb költségeket (tervezés, menedzsment, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság) az Önkormányzat saját forrásból biztosította. A felújított létesítményt az Önkormányzat változatlan funkcióval legalább az előírások szerinti 5 évig fenntartja.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 52 654 147 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezése: 2023.12.20.

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.11.23. 14:20