Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

A szombathelyi Sportliget fejlesztése

2023.06.23. 07:52

Projekt azonosítószám: TOP-6.3.2-15-SH1-2016-00001

„A szombathelyi Sportliget fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt keretében a kivitelezési munkák befejeződtek.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata jóvoltából a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projektben a szombathelyi lakosok által közkedvelt Sportligetben a rekreációs övezet zöldfelületi fejlesztése és a meglévő szabadidős célú létesítmények komplex megújítása valósult meg.

A területen található sportpályák (kispályás labdarúgás, tenisz, kosárlabda lehetőségek) felújítása, bővítése a beruházás kiemelt eleme volt, továbbá megépítésre került egy új szolgáltató épület is. A létesítmény funkciói között kereskedelmi vendéglátás (büfé) és sportöltözői lehetőségek biztosítása szerepelt, emellett a látogatók számára szociális helyiségek is létesültek. Az övezet karbantartásához szükséges raktár-géptároló udvar felépítése és elhelyezése is megtörtént. A sportolási lehetőségek tárháza bővült az Arany-patak mentén létesülő sétány és kocogó pályával, telepített tornaeszközökkel, egy fitnesz-szabadtéri tornapályával, valamint aszfaltozott felületű görkorcsolyapályával. A pihenést és feltöltődést újonnan kialakított pihenőkert, virágos rét és piknik övezet szolgálja.

A projekt megvalósítása során az akadálymentesség kiemelt szempont volt. A beruházás keretében akadálymentes gyalogos kapcsolat jött létre a Csónakázó-tó területével az Arany-patakon keresztülívelő gyalogoshíd megépítésével. A fogyatékkal élők által igénybe vehető tornaeszközök, játéklehetőségek kerültek elhelyezésre, melyek megközelítése a használó fizikai, érzékszervi és szellemi fogyatékosságának mértékétől függetlenül is kényelmesen, a parkoló zónától biztosított.

A rekreációs zóna várhatóan megnövekvő igénybevétele miatt a parkolási terület nagysága, a férőhelyek száma is növekedett.

Tervező: Litkei Építésziroda Kft.

Kivitelező neve: Sportliget 2018 Konzorcium

tagjai: Homlok Zártkörűen Működő Részvénytársaság és PRENOR Kertészeti és Parképítő Korlátolt Felelősségű Társaság

Beruházás összege: 928.082.285 Ft

Arany-patak gyalogos híd építése:

Kivitelező neve: Homlok Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Beruházás összege: bruttó 34.550.446 Ft

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 1 155 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Kapcsolódó letölthető tartalom (1)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.06.23. 07:54