Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

A Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése

2023.06.21. 14:16

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.5-15-SH1-2019-00002

A pályázati felhívás céljaival összhangban a projekt elősegítette Szombathely Megyei Jogú Város gazdasági területeinek elérhetőségét, javította a gazdasági övezetek és a lakóterületek közötti közlekedési összeköttetést a vállalkozások és a munkavállalók számára, ezáltal hozzájárult a foglalkoztatás növeléséhez, a munkaerő megtartásához, a munkaerő mobilitás feltételeinek a javításához.

Szombathelyen a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának kiépítésével lehetőség nyílt a városrészek lakóövezeten kívüli, belterületen történő összekötésére, jobb megközelíthetőséget biztosítva a gazdasági területek felé a lakóterületek irányából, tehermentesítve a belvárosi utakat és csomópontokat, csökkentve az eddig érintett lakóterületek zaj és környezeti terhelését. A Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése során a Körmendi út – Szent Gellért úti körforgalmi csomópont meglevő, mintegy 150 méter hosszú nyugati ágától épült elválasztott kerékpár- és gyalogút a Jáki út irányában és csatlakozik a meglevő úthoz. A Jáki úti kereszteződésben körforgalmi csomópont került kialakításra, biztosítva a gépjárművek, a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos átvezetését. A körforgalmi csomópont megvalósítása érdekében a csatlakozó, meglévő utak a szükséges mértékben átépítésre kerültek.

A Károly Róbert utca burkolatcseréje az utca teljes szélességében (kb. 9 m) és teljes hosszában (kb. 700 m) került kialakításra, szegélyjavítással, csatornafedlapok cseréjével és azok szintbehelyezésével. A Szőlős utca burkolatjavítása 574 m hosszan valósult meg, melynek során a meglévő útcsatlakozások és kiépített kapubejárók szintje megtartásra került. A projekt keretében a Kodály Zoltán utca meglévő, rossz állapotú aszfaltos burkolatú útja is felújításra került a Kassák Lajos utca és a Simon István utca közti 538 m hosszú szakaszon.

 

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 1 098 765 993,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2020.03.01. - 2023.12.30.

Kapcsolódó letölthető tartalom (10)

Vissza az előző oldalra

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.12.13. 12:54