Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Városi ünnepi események október 23. alkalmából

2023.10.24. 12:14

A városi ünnepségsorozat ünnepi közgyűléssel zárult a szombathelyi városházán.

Október 23-án a Jáki úti temetőben, Welther Károly sírjánál koszorúzással egybekötött megemlékezéssel kezdődött az 1956-os forradalom 67. évfordulója alkalmából tartott városi ünnepségsorozat.

A programok 56-osok terén, a nemzetőrök emléktáblájánál folytatódtak, ahol ünnepi műsort adott Németh Judit, a Weöres Sándor Színház színművésze és Bujtás Ervin, majd emlékező beszédet mondott dr. Katona Attila történész, majd a városvezetés, a vármegye, valamint a poltikai és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el az elhunyt nemzetőrök tiszteletére.

Az ünnepi események a városházán értek véget, ahol a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanulói, valamint Balogh János, Mari Dorottya és Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színművészeinek közreműködésével ünnepi közgyűlést tartottak, amelyen az 1956-os forradalom 67., az első szabad szombathelyi önkormányzat megalakulásának 33. évfordulója tiszteletére ünnepi beszédet mondott dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Kabinet

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.10.24. 12:47