Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Sajtótájékoztató a Szombathely Portréról

2024.02.08. 16:30

„Szombathely Portré 2024” című közösségteremtő akcióról tartott sajtótájékoztatót dr. Nemény András polgármester, dr. Károlyi Ákos jegyző, Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor, valamint Kassai Ferenc grafikus. Az eseményen elhangzott: közgyűlés még 2023 decemberében fogadta el a szombathelyi identitást erősítő program kiterjesztését, melynek a Szombathely Portré 2024" is a része.

A Göncz Árpád teret és az Iseumot elválasztó üvegfalak oldalára kerülnek fel majd a városlakókról készült fotók, melyekből a Szombathely felirat rajzolódik ki.

„Látni fogjuk az egykori Savariát a jelenlegi Szombathelyen keresztül. Ilyen akció még sehol sincs az országban, szeretnénk úttörők lenni” – mondta a polgármester.

A cél, hogy minél több szombathelyi küldjön magáról egy fotót. Nem kell profi kép, elég egy telefonnal készített szelfi is, de legyen jó minőségű.

A képeket a szombathelyportre.hu weboldalra lehet feltölteni. A beküldés nem bonyolult, néhány percet vesz igénybe és szigorú kikötések sincsenek: csak név, e-mail cím és lakcímkártya kell hozzá. Ha pedig 18 év alatti személyről van szó, a szülő hozzájárulása szükséges.

A beküldők jótékonykodnak is, ugyanis az önkormányzat minden kép után 1000 forinttal támogatja a Zseboroszlán Alapítványt és egy nyereményjátékon is részt vesznek: a fődíj egy 300.000 forint értékű elektromos roller.

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Kabinet

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2024.02.22. 11:51