Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

15. Japán Nap a Sportházban

2023.10.07. 15:50

Az eseményt Németh Ákos tanácsnok nyitotta meg.

A Magyar-Japán Baráti Társaság – Szombathely október 7-én, szombaton rendezte meg nagy érdeklődés mellett a 15. Japán Napot Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban. A korábbi évekhez hasonlóan a kicsiknek kézműves foglalkozásokkal, japán témájú játékokkal, míg idősebbeknek előadásokkal (Mi az a cosplay?; Japán italkultúra; A japánok zöld "aranya", minden amit tudni kell a Matcháról; Hogyan kezdjünk el cosplay-t készíteni), bemutatókkal (kimono, sport, cosplay, kalligráfia, japán „tetoválások”), kiállításokkal (bonsai, kard, festmény) készültek.

Az épület előtt Suzuki-bemutató és próbavezetés volt a program, és természetesen nem maradt el a japán gasztronómia és a fergeteges Ataru Taiko-koncert sem. A rendezvény egyben adománygyűjtő program volt, mellyel a szombathelyi Japán Centrum kertjének létrehozását támogattás az érdeklődők, résztvevők.

A rendezvény vendége volt Masato Ohtaka japán nagykövet is, a programot Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében Németh Ákos tanácsnok nyitotta meg.

Fotó: Lutor Kata és Nagy Jácint/Savaria Fórum

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Kabinet

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.10.10. 15:57