Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

Tájékoztató az egészségügyben dolgozók 2024. évi önkormányzati kitüntetéseiről

2024.02.09. 07:00

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése az egészségügyi munka területén:

  • „Pro Sanitate Savariae” Életmű-díjat,
  • „Szombathely Egészségügyéért”-díjat,
  • „Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért”- (I-II. fokozat) díjakat

alapította a 7/2016. (III.1.) sz. önkormányzati rendeletében.

„Pro Sanitate Savariae” Életmű-díj adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – kiemelkedő gyógyító-megelőző munkájával és életével a város polgárai, valamint az egészségügyben dolgozók körében közmegbecsülést szerzett. A díjat évente legfeljebb egy személy kaphatja meg.

„Szombathely Egészségügyéért-díj” adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. A díjat évente legfeljebb kettő személy kaphatja meg.

„Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj” adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki több éven át kiemelkedő munkát végzett. A díj két fokozatban adományozható. Az I. fokozatot évente legfeljebb kettő, a II. fokozatot legfeljebb négy személy kaphatja meg.

A fenti díjakra az Önkormányzat által alapított, illetve fenntartott egészségügyi intézmények közalkalmazottai, a nem a város által működtetett, vagy fenntartott egészségügyi intézmények dolgozói, valamint az egészségügyet támogató civil egyesületek, alapítványok, non profit karitatív szervezetek dolgozói, valamint az egészségügyi alapellátásban dolgozó azon orvosok és egészségügyi szakképesítéssel rendelkező alkalmazottak is javasolhatók, akik a háziorvosi rendszerben vállalkozói jogviszony keretében vesznek részt.

A díj adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az aljegyző, képviselő, frakció, a Közgyűlés Egészségügyi Szakmai Bizottsága, a Szombathelyi Orvosi Kamara, az egészségügyi intézmény vezetője.

A kitüntetés adományozását az Egészségügyi Szakmai Bizottság útján kell kezdeményezni, az erre a célra rendszeresített nyomtatvány pontos kitöltésével (átvehető a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Kulturális és Köznevelési Irodáján, III. emelet 316. iroda; illetve letölthető a honlapról).

A kitüntetési javaslatoknak 2024. március 15-ig kell beérkezniük az Egészségügyi, Kulturális és Köznevelési Iroda címére (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.).

Dr. Kecskés László
Egészségügyi Szakmai Bizottság
elnök

Kapcsolódó letölthető tartalom (2)

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Hivatal - minden Osztály

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2024.02.05. 13:38