Ugrás a FőmenüreUgrás a Fő tartalomraUgrás a Lábléchez

KSH - „Miből élünk?” - adatfelvételi tájékoztató

2023.10.02. 08:22

Tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy a Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal

Szombathely településen 2023. december 18-ig hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel negyedik hullámát.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához. A Magyarországon felkeresendő több, mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre. 2023. október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével december 18-ig személyes vagy telefonos válaszadásra, valamint internetes önkitöltésre van mód. A válaszadás önkéntes. 

Az interneten válaszolóknak 10 000 forintos, az interjús kikérdezésben résztvevőknek 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt juttat el a KSH postai úton. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátjuk az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a fenti törvényi előírásokat. 

A lakosság és a polgármesteri hivatal munkatársai részére hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 óra, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon adunk további felvilágosítást, valamint fordulhatnak hozzánk a lakinfoksh.hu e-mail címen is. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást. Kérem, hogy a mellékelt plakát segítségével a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket az adatgyűjtés fontosságáról! Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!

Kapcsolódó letölthető tartalom (1)

Vissza az előző oldalra

Adatfeltöltésért felelős: Polgármesteri Hivatal - minden Osztály

Oldal tartalma utoljára módosítva: 2023.10.10. 12:50